Servisne informacije     | 29.04.2019. 08:46 |

U BiH jutros oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je  pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo 5, Sokolac 6, Bihać, Drvar i Livno 7, Bugojno, Jajce i Sarajevo 8, Srebrenica 9, Gradačac, Grude, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 10, Banja Luka, Bijeljina i Mostar 11, Brčko, Doboj i Trebinje 12, Stolac 13 i Neum 15.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 10 do 25 l/m2, lokalno i do 35 l/m2. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta