Bosna i Hercegovina     | 29.04.2019. 11:32 |

U Blagaju održana večer Kur’ana

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. aprila (FENA) - U okviru manifestacije "Dani mevluda i zikra", sinoć je u Sultan Sulejmanovoj džamiji u Blagaju, u organizaciji Medžlisa IZ-e Mostar, upriličena večer Kur’ana.

Odabrane ajete Božije knjige proučili su polaznici Centra za učenje Kur’ana: Sumeja Brkan, Muhamed Crnomerović i Adnan Kasumačić te mostarski imami i profesori Karađoz-begove medrese: Jusuf ef. Kafadar, Mustafa ef. Čolakhodžić, Suljo ef. Cikotić, hafiz Jusuf ef. Bećoja i hafiz Emin ef. Tucović.

Prigodnim govorima prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa IZ-a Mostar mr. Dino ef. Maksumić i, u svojstvu gosta predavača, glavni imam Medžlisa IZ-a Trebinje hafiz Sadik ef. Fazlagić.

Program je upriličen u povodu predstojećeg tradicionalnog mevluda ispred Blagajske tekije, najavljenog za subotu, 4. maja, ove godine, i dolazećeg mubarek mjeseca ramazana.

Hafiz Fazlagić u svom vazu i nasihatu tumačio je ajete o blagodati učenja Kur’ana i koristima koje ovaj ibadet sobom donosi svakom vjerniku.

"S učenjem Kur’ana dolazi berekt, jača iman i ljubav prema Allahovoj vjeri. Ako želimo, a želimo, bolji i sretniji život moramo shvatiti suštinu našeg postojanja na dunjaluku. Ona se nalazi u razumijevanju vjere i spoznaji Uzvišenog Gospodara Allaha dž.š., a spoznat ćemo ga na ovakvim skupovima i ovakvim večerima", istakao je hafiz Fazlagić.

Na kraju programa dodijeljena su priznanja i nagrade pobjednicima mektepskog takmičenja održanog na nivou Medžlisa IZ-a Mostar, najboljima su uručene novčane nagrade i vrijedan komplet knjiga, saopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana