Kultura     | 29.04.2019. 15:13 |

Hrvatska ministrica Obuljen Koržinek upoznala se s radom HNK Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima u ponedjeljak su posjetili Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru gdje su s predstavnicima te kazališne kuće razgovarali o njezinim brojnim projektima.

 Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska pruža toj jedinoj kazališnoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH, a jedna od uspješnih realizacija uz potporu Ministarstva kulture RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je projekt "HNK za studente, studenti za HNK" preko kojega već treću godinu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu uz pomoć vaučera besplatno gledati repertoarske predstave HNK Mostar.

 Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ministricu je upoznao s repertoarom kazališta te brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, kao i nagradama koje osvajaju.

 "Veliko mi je zadovoljstvo prvi put ugostiti ministricu u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom teatarske sezone koji je u rangu velikih kazališnih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama. Zaista se možemo pohvaliti timskim duhom te velikim entuzijazmom za stalnim napredovanjem", kazao je ravnatelj Vukoja.

 Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo posjetom, pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK-a Mostar te se upoznala s rezultatima koje to kazalište postiže u BiH, ali i na međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade.

 "Ovo je jedno posebno aktivno i dinamično kazalište koje surađuje s mnogim teatarskim kućama unutar BiH, ali i s onima u Hrvatskoj", kazala je hrvatska ministrica i istaknula kako su obišli cijeli objekt HNK-a jer zajednički traže rješenje kako nastaviti s projektom u okviru današnjih potreba i mogućnosti, sve s ciljem kako bi HNK bio pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim sadržajima, priopćeno je HNK Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'