Regija     | 30.04.2019. 11:29 |

Brnabić: Srbija u Berlinu nije izgubila svoju poziciju

FENA Agencije

BEOGRAD, 30. aprila (FENA) - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbiju na sastanku u Berlinu niko nije natjerao da nastavi dijalog bez ukidanja taksi i da Srbija po pitanju Kosova nije izgubila svoju poziciju.

"Rezultat je da niko nije natjerao Srbiju da nastavi dijalog a da se takse nisu povukle i da Srbija nije izgubila svoju poziciju, to je velika stvar", rekla je Brnabić, koja je juče prisustvovala sastanku u Berlinu.

Predsjednica Vlade Srbije je za Pink istakla da je u Berlinu bilo uvaženo mišljenje Srbije.

"Mi se s tim vraćamo kući, Srbija se čula, mišljenje Srbije se uvažilo i mislim da je to rezultat jedne drugačije politike koju je uveo predsjednik Aleksandar Vučić, koja i jeste politika emocija i pričanja bez rukavice. I toga da isto pričamo iza zatvorenih i otvorenih vrata. Ako imamo prijateljske odnose ispoštujte te ljude i nemojte na tim ljudima da dobijate populističke političke poene", naglasila je premijerka Brnabić.

Istakla je da su bili jako teški razgovori u Berlinu i na samom sastanku i večeri, ali da je dobra stvar što su bili potpuno iskreni.

"Teško je bilo slušati relativizaciju svega što se dešava na Balkanu, posebno od strane Prištine i njene jednostrane poteze", navela je ona.

Na pitanje šta koči nastavak dijaloga, Brnabić kaže da je to potpuni nedostatak političke hrabrosti od strane ljudi koji su uveli takse i višak politike populizma od strane Prištine, prenosi Tanjug.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana