Stranačke aktivnosti     | 30.04.2019. 12:15 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Kratina: Na insistiranje Kluba DF i GS sazvana Vanredna sjednica PFBiH, nejasan otpor SDP-a i NS-a 

Na insistiranje Kluba zastupnika DF- GS prikupljeno je minimalno dvadeset potpisa za održavanje Vanredne sjednice Zastupničkog doma na kojoj će se razmatrati "Usložnjavanje sigurnosne situacije u oblasti unutrašnje sigurnosti a u vezi sa aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava entiteta RS, kazala je danas Alma Kratina šef Kluba zastupnika DF i GS-a u Parlamentu FBiH. 

„Inicijativu za održavanje sjednice potpisali su zastupnici Kluba DF i GS te zastupnici SDA, dok su se ostali zastupnici oglušili, očito smatrajući da sazivanje vanredne sjednice Parlamenta FBiH uopće nije potrebno, te ocijenjujući da je takva inicijativa ni manje ni više nego bespotrebno dizanje tenzija. Međutim, mi u DF-u i dalje ostajemo pri stavu da se mora popuniti nedostajući aktivni sastav  policije u Federaciji“, kazala je Kratina. 

Također, sličan odnos prema sazivanju Vanredne sjednice na kojoj će se razmatrati Rezolucija Zastupničkog doma  Parlamenta  FBIH  povodom presude  MRMKS (Međunarodnog rezidualnog mehanizma  za krivične sudove) Radovanu Karadžiću, koja je zatražena od strane Klubova Klubovi DF-GS i SDA, demonstriran je od strane drugih političkih partija. 

„ Zahtjev za uvrštavanje ove tačke dnevnog reda na Vanrednu sjednicu ponovo je primljen sa rezervom i brojnim primjedbama naročito od strane SDP-a i Naše stranke. Nama u DF-u i GS-u nije jasno zbog čega neke stranke iskazuju indolentnost i nezainteresovanost za ove teme. Ipak, unatoč svemu na naše insistiranje na Vanrednoj sjednici će se raspravljati o obje inicijative“, kazala je Kratina.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo