Bosna i Hercegovina

FENA pokrenula dva nova specijalizirana portala Fena.biz i Fena.news

Saopćenje

SARAJEVO, 2. maja (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) nastavlja s razvojem novih projekata u okviru kojih su pokrenuta dva specijalizirana web portala kojima se nastoji obogatiti medijska ponuda, a sadržaji agencije učiniti još vidljivijima.

Portal FENA.BIZ (www.fena.biz) nudi obilje vijesti i drugih sadržaja iz ekonomije, dok FENA.NEWS (www.fena.news) predstavlja najobimniji i najpotpuniji izvor dnevnih vijesti iz Bosne i Hercegovine i regije na engleskom jeziku.

Fena očekuje da će njen portal FENA.BIZ biti posebno zanimljiv i koristan poslovnim ljudima i svima koji se na bilo koji način bave privrednim aktivnostima, uključujući nevladin sektor, udruge poslodavaca, privredne komore i srodne organizacije u BiH i u regiji. Na ovom portalu svoje mjesto naći će i vijesti koje se tiču zakonske regulative značajne za sve poslovne subjekte, ali i građane.

S druge strane, FENA.NEWS omogućava svima koji govore engleski, ali ne i službene jezike u BiH, da imaju potpun uvid u politička, ekonomska i društvena događanja u BiH. Ovaj portal bi trebao poboljšati i olakšati investicijsku, turističku i svaku drugu promociju države BiH i njenih potencijala. Zahvaljujući suradnji s partnerskim agencijama Fenine vijesti već su dostupne širom svijeta, a preko stranice FENA.NEWS njihova vidljivost na svjetskom medijskom prostoru bit će još veća. Smatramo to još jednim korakom u širenju djelatnosti Fene na međunarodnom tržištu. 

(FENA) D.J.