Svijet     | 02.05.2019. 17:37 |

Dodik i Džaferović dočekani u Ankari uz vojne počasti (VIDEO)

FENA Hana Imamović

ANKARA, 2. maja (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan dočekao je danas u Ankari predsjedavajućeg i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović koji borave u zvaničnoj posjeti toj zemlji.

Drugi član Predsjedništva Željko Komšić iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati ovom događaju te je u njegovo ime sastancima prisustvuje predstavnik Kabineta.

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, tokom koje je Dodik počasnu gardu pozdravio na turskom jeziku s "merhaba asker" počeo je sastanak s Erdoganom.

Dodik i Džaferović u Ankari najprije su posjetili Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, nakon čega bi trebali uslijediti odvojeni susreti Erdogana s Dodikom i Džaferovićem, a zatim i zajednički sastanak turske i bosanskohercegovačke delegacije.

Tokom današnje zvanične posjete trebao bi biti potpisan Ugovor o slobodnoj trgovini, a očekuju se i razgovori i potpisivanje Protokola o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

Kako su za tursku novinsku agenciju Anadolija potvrdili diplomatski izvori, protokol koji se odnosi na izgradnju autoputa između Srbije i BiH, trebao bi doprinijeti dinamizaciji procesa u BiH kada je u pitanju izgradnja dijela puta kroz ovu zemlju.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2919

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-J-7VhTITHOY1_qAMcKcRpdMyT6acPhu?usp=sharing

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vučić najavio "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" 5.i 6. svibnja

Dodik pozdravio najavu iz Evropske komisije, ali poručio da bez datuma to ne znači puno

Dodik, Nikšić i Čović u četvrtak na panel diskusiji u Beču

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo