Servisne informacije     | 04.05.2019. 12:04 |

Prognoza vremena za naredne dane - oblačno s kišom, snijeg na planinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda naredna tri dana bit će oblačno s kišom, na planinama će padati snijeg.

Sutra će u Bosni i Hercegovini  biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinma će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a  najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13, na jugu i sjeveru  zemlje od 13 do 16 stupnjeva.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usiljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu  BiH. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 17 stupnjeva.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

FHMZ - Kratkotrajno razvedravanje, od subote novo naoblačenje i padavine

Pozder sa predstavnicima UNDP-a: Vrijedna oprema za Federalni hidrometeorološki zavod

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu