Bosna i Hercegovina     | 04.05.2019. 16:55 |

Kolektivno vjenčanje u Općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u prostorijama ove lokalne zajednice danas je upriličeno kolektivno vjenčanje za pet parova koji su željeli reći svoje sudbonosno „da“ u ovoj gradskoj općini.

Ceremoniji vjenčanja prisustvovali su i predstavnici ove lokalne zajednice sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem na čelu, koji je čestitao mladencima i uručio im prigodne poklone.

- Koristim priliku da uime općinske administracije, Općinskog vijeća i svoje lično ime mladencima zaželim sretnu zajedničku budućnost - poručio je Ajnadžić.

Sklapanje braka kao jedan od najvažnijih događaja u životu zaslužuje i specijalan tretman. Parovi koji namjeravaju sklopiti brak brižljivo planiraju sve detalje, a značajnu ulogu u tome imaju i općine koje organiziraju sam čin vjenčanja, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Kako se navodi, Matični ured Općine Centar u kontinuitetu radi na poboljšanju uslova gdje se obavlja sam čin sklapanja braka, tako da ne čudi činjenica što se sve veći broj mladih parova odlučuje da upravo u Općini Centar budu vjenčani.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana