Bosna i Hercegovina     | 05.05.2019. 13:08 |

Radio klub Stjepan Polje pobjednik takmičenja ARG Goražde OPEN 2019

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5.maja (FENA) – U okviru manifestacije „Dani otpora u Bosanskopodrinjskom kantonu“ kojom se obilježava godišnjica otpora agresiji u ovom dijelu BiH, u Goraždu je održano 8. po redu takmičenje u amaterskoj radiogoniometriji „ARG Goražde OPEN 2019.“

Među devet ekipa sa ukupno 43 takmičara, najuspješnija je bila ekipa Radio kluba (RK) Stjepan Polje-Tuzla E73ESP, drugo mjesto osvojio je RK Gračanica E744DNO, dok je trećeplasirani RK Gornji grad - Doboj E71FDE.

Nedžad Paldum, predsjednik Radio kluba „Drina“ Goražde koji je organizator i domaćin takmičenja održanog u naselju Berič, kazao je Feni da je sve proteklo na najbolji način.

- Ovo je još jedan susret radioamatera i prijatelja i prilika da pokažu svoje vještine. Ove godine učestvovale su ekipe iz Kaknja, Lipnice, Tuzle, Sarajeva, Zenice, Srebrenika, Gračanice, Doboja i Stjepan Polja, a vremenske prilike su razlog što ih nije bilo više, jer prošle godine imali smo 90 takmičara. Ipak zadovoljni smo  jer sve je proteklo u najboljem redu. Dodjeljene su medalje za prva tri mjesta po kategorijama i pehari za prvoplasirane ekipe  – kazao je Paldum.

 Podsjetio je da se ovo takmičenje već osam godina održava u okviru obilježavanja „Dani otpora u BPK“ te da se na taj način njeguje i sjećanje na doprinos radio amatera u proteklom ratu.

- Znamo da su radioamateri imali veliku ulogu u najtežim vremenima, tokom agresije na BiH i mi nastojimo da njegujemo tu tradiciju i prenosimo znanje na mlađe generacije, kako bi oni nastavili da se time bave. Značaj radioamaterizma posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama – kazao je predsjednik RK „Drina“ Goražde.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'