Ekonomija     | 07.05.2019. 15:06 |

Treći 'Leader' će okupiti 30 učesnika iz cijele zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - U Sarajevu je danas zvanično otvorena još jedna serija edukacija iz preduzetništva ‘Leader’, u okviru koje će 30 učesnika i učesnica iz cijele zemlje imati priliku da se educiraju putem ‘brzog MBA’ programa sa istaknutim ekonomistima i stručnjacima Ivey Business School iz Kanade.

Program je posebnu pažnju posvetio razvoju kompanija pokrenutih investicijama iz dijaspore, pa će predstavnici ove vrste preduzeća također uzeti učešće. Tim iz 'Restarta', koji stoji iza organizacije škole, ističe da je ovo jedinstvena prilika te da im je posebno zadovoljstvo što u edukaciji učestvuju predstavnici start-up preduzeća koja su pokrenuta od investitora iz bh. dijaspore. 

  - Ivey je jedan od dva najvažnija kreatora poslovnih programa sa Harvardom, te ga je Bloomberg Businessweek proglasio najboljim MBA programom u 2014. i 2015. godini. Ovo je treća godina kako uspješno realiziramo ove aktivnosti, a u ovom izdanju program je podržan putem USAID Projekta 'Diaspora Invest'. Izuzetno je važno da kroz prijenos znanja i umrežavanje iskoristimo potencijal koji dijaspora ima, te je ovo prilika i za učesnike da se povežu sa našim ljudima koji im mogu otvoriti vrata svjetskog tržišta - naveli su organizatori. 

Predavači Ivey Business School pružit će priliku učesnicima da unaprijede vlastite poslovne vještine, saznaju više o procesu donošenja odluka, a na samom kraju obuke očekuje se da razviju biznis plan i predstave ga potencijalnim investitorima. Simulacije realnih situacija u različitim poslovnim disciplinama kao što su marketing, finansije, ljudski resursi, strateško planiranje, u sesijama jedan na jedan, posebna su prednost ovog programa, dodali su organizatori.

Cjelokupni program traje deset dana, te će se realizirati u prostorijama Tehnološkog parka HUB 387 u Sarajevu, saopćeno je iz USAID Projekta 'Diaspora Invest'.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

'Diaspora Invest' - U Tesliću se okupile vodeće mlade kompanije iz cijele zemlje

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'