Najave     | 07.05.2019. 21:04 |

Dan Europe na Sveučilištu u Mostaru

FENA Ivan Crnjac

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - Dan Europe bit će obilježen na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a počet će izvedbom Ode radosti i himne Europske unije u četvrtak 9. svibnja, u 10 sati, nakon čega će uslijediti niz predavanja.

Predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Martin Mikulić istaknuo je važnost uloge mladih kad su u pitanju europske integracije.

- Smatram važnim da HSPF kao jedina studentska udruga s hrvatskim predznakom u BiH sudjeluje u obilježavanju Dana Europe. Mladi ljudi su okrenuti Europi i europskim vrijednostima, a rođendan Europe najbolji je dan da se to i pokaže. Također, prilično je osjetljivo govoriti o zastojima BiH na putu Europskoj uniji iako su ti zastoji objektivni, međutim mišljenja sam kako i mladi trebaju otvoreno pričati o ovoj temi - rekao je Feni predsjednik HSPF-a.

Dodao je kako očekuje i konstruktivnu raspravu.

- Želio bih svima čestitati Dan Europe, a posebice onima koji Europu osjećaju svojom. Što se tiče debate, vjerujem da će se članovi HSPF-a voditi primjerom i na taj način pokazati kako se vodi kvalitetna rasprava - ustvrdio je Mikulić.

Organizatori ovog događaja koji će završiti raspravom "Zaostaje li BiH za regijom u procesu EU integracija?" su Studij politologije, Udruga Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) i EU info centar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Rekonstruisana biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima Filozofskog fakulteta SUM-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo