Ekonomija     | 08.05.2019. 14:52 |

Sajam privrede u Tešnju - U fokusu regionalna privredna saradnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Regionalna privredna saradnja, centralna  je tema 15. međunarodnog sajma privrede Tešanj 2019, koji će  od 13. do 16. juna biti održan na lokalitetu Kraševo DC - Carina. 

Iz Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj navode da, shodno iskoraku u organizaciji, na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju očekuju više od 300 izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, regije i zemalja EU, javnih kompanija, predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Sajam će se održati na prostoru koji obuhvata više od 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i više od  12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Sadržajan popratni program - panel diskusije, tematska predavanja, prezentacije, B2B sastanci - doprinijet će poslovnom povezivanju, te razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi. 

Kako bi potakli jačanje saradnje zemalja regiona centralna tema je posvećena regionalnoj privrednoj saradnji, a zemlja partner je Republika Sjeverna Makedonija. Generalni pokrovitelj je Vijeće ministara BiH. Partneri na projektu su Vlada Federacije BiH, Vlada Zeničko-Dobojskog kantona, Privredna/Gospodarska komora FBiH i Općina Tešanj, a ovu privrednu manifestaciju će podržati i mnogobrojni sponzori.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana