Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 09:23 |

Mahmutbegović čestitala Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku bh.građanima povodom 9. maja - Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom.

- Obilježavajući ovaj dan, mi odajemo počast svima koji su dali svoje živote kako bi pobijedili sile zla. Tekovine današnje Europe su se u periodu od 1941. do 1945. godine žestoko branile i u Bosni i Hercegovini i mnogo je onih koji su položili živote u toj borbi. Ne smijemo zaboraviti da je antifašizam jedna od osnovnih pretpostavki za izgradnju jednakopravnog, demokratskog društva te svakako bitan preduslov približavanja zajednici evropskih naroda i njihovih vrijednosti.

Uz čestitku i u povodu Dana Europe, moramo istaći našu opredjeljenost da svi zajedno radimo na ispunjavanju uslova i zadataka koje nam je postavila Evropska Unija. Svakako nam cilj treba biti da pojačamo naša nastojanja da evropske vrijednosti antifašizma i borbe protiv svih vrsta diskriminacije, postanu trajno opredjeljenje naše zemlje - stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović - saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'