Sport     | 09.05.2019. 10:33 |

Ritmičarke iz pet država na turniru 'Victoria Cup' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Peti internacionalni turnir ritmičke gimnastike "Victoria Cup 2019" bit će održan u subotu, 11. maja, u sarajevskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Kao i prethodne godine organizator Klub ritmičke gimnastike “Victoria” dočekat će 500 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Njemačke koje će se predstaviti u najboljem svjetlu u individialnim, grupnim i vježbama s rekvizitom.

- Ugostit ćemo 18 klubova i 497 takmičarki koje će se natjecati u A, B i B light programu  kao i grupnim vježbama u nacionalnom program. Cjelodnevno takmičenje počinje ujutro u 08.00 sati, ceremnonija otvaranja 5. Victoria Cup-a je u 13.00 sati, dok je dodjela medalja planirana za 20.00 sati. Iako pomalo umorni, jer nije lako organizirati ovakav događaj, beskrajno se radujemo turniru ritmičke gimnastike koji donosi i promovira gracioznost, druženje, sportski duh i atraktivne nastupe u kojima će publika zaista moći i uživati. Djevojčice su spremne za svoje nastupe, na nama je još samo da uživamo u istim – kazala je trenerica i sutkinja Almedina Zajko.

Članice KRG “Victoria” na nedavno održanom internacionalnom takmičenju u Bugarskoj, u konkurenciji od 600 takmičarki ostvarile su sjajne rezultate i osvojile 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

KRG “Victoria” Sarajevo osnovan je u septembru 2013. godine i za kratko vrijeme uspio je ostvariti značajne rezultate na domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima. Svoje znanje i dugogdišnje iskustvo na članice kluba i takmičarke prenose Munira Zajko, Almedina Zajko i Dea Muminović, saopćeno je iz tog kluba.    

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uspješan nastup ritmičarki Slobode na Salines Cupu u Tuzli

Ritmičarke tuzlanske Slobode osvojile 13 medalja na međunarodnom turniru u Budimpešti

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta