Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 12:42 |

Brigadni generali EUFOR-a u oproštajnom posjetu Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. svibnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sa suradnicima u Glavnom uredu u Sarajevu primio je u srijedu u oproštajni posjet načelnika Stožera EUFOR-a u BiH brigadnog generala Gabora Horvatha i istovremeno u nastupni posjet novog načelnika brigadnog generala Laszloa Szaboa.

Galić je na sastanku prezentirao organizaciju i nadležnosti GP BiH te najznačajnije aktivnosti te policijske agencije u proteklom razdoblju. Razgovarano je i o složenom stanju na granici zbog povećanog pritiska migranata te o dosadašnjoj suradnji i zajedničkim aktivnostima.

Generalni brigadir Horvath istaknuo je visok stupanj profesionalnosti, kooperativnosti i umijeća pripadnika GP BiH koji su sudjelovali u NATO vježbi za upravljanje posljedicama kriznih situacija pod nazivom "Bosna i Hercegovina 2017" u Tuzli. Posebno je naglasio spremnost Stožera EUFOR-a u BiH za pomoć Graničnoj policiji BiH u borbi protiv ilegalnih migracija.

Galić je načelniku Stožera Horvathu zahvalio na dosadašnjoj suradnji uz želje za uspješan nastavak karijere, a novoimenovanom načelniku Szabou izrazio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i poželio uspješan profesionalni angažman na čelu Stožera EUFOR-a u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'