Servisne informacije     | 09.05.2019. 16:20 |

Mokri kolovozi, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.  Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.  

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja.

Izmjenjen režim saobraćaja je i na magistralnom putu M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralnim putevima: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćava BIHAMK.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu