Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 18:49 |

Obilježen Dan Europe na Filozofskom fakultetu SUM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. svibnja (FENA) - Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Dan Europe u organizaciji Studija politologije, Udruge Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) i EU info centra, priopćeno je u četvrtak s tog fakulteta.

 - Obilježavanje ovog povijesnog datuma na Sveučilištu u Mostaru služi kao jaka poruka opredijeljenosti kao i jačanju kako jugoistoka Europe, tako i čitave Europske unije - kazali su organizatori.

Doc. dr. sc. Žarko Dugandžić govorio je o Europi na putu k zajedništvu, a prof. dr. sc. Damirka Mihaljević i Maja Pandža Topić, v. ass. izložile su neke karakteristike političke kulture studenata Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić.

Profesori sa SUM-a podsjetili su na nemjerljivu važnost ovog datuma i važnu ulogu za stvaranje trajnog mira, zajedničkih vrijednosti, kulture i baštine koje je današnja Europska unija, unatoč svim globalnim problemima, posljednjih 70 godina uspješno ostvarila.

 U drugom dijelu svečanog obilježavanja Dana Europe glavnu ulogu su imali studenti Sveučilišta u Mostaru. U javnoj raspravi između članova HSPF-a i studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pod nazivom "Zaostaje li BiH za regijom u procesu EU integracija?" pobjedu su odnijeli članovi HSPF-a te idu u finale na državnoj razini u Sarajevo, a državni pobjednik ide u Bruxelles.

 Suorganizator ovog natjecanja je EU info centar, a studente je podržala i aktualna zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko te ih pohvalila za tradicionalno obilježavanje ovog povijesnog europskog datuma. Dala je snažnu potporu jačanja europske svijesti u Bosni i Hercegovini i stvaranje europske perspektive u BiH, kaže se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konferencija 'PR, Media & Sports Days': Umjetna inteligencija generira promjene

Čović posjetio Sveučilišnu galeriju i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet SUM-a

Međunarodna konferencija o visokom obrazovanju i istraživanju na SUM-u

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije