Servisne informacije     | 13.05.2019. 19:18 |

Obustava saobraćaja na pojedinim putnim pravcima zbog vode na kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići–Novi Šeher. Otežano se saobraća na magistralnim putevima M-4.2 Cazin-Velika Kladuša (u mjestu Ćoralići), M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, Banja Luka-Ćelinac (na skretanju za Jošavku),  kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac). 

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica. Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić-Banja Luka na planinskom prevoju Borja i na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestima Borak i Imljani, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

UNRWA najavila preliminarni izvještaj o izraelskim navodima za početak marta

Izvještaj UN-a predviđa globalno usporavanje ekonomskog rasta u 2024. godini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo