Bosna i Hercegovina     | 14.05.2019. 08:04 |

OHR: Izjava Dodika je neodgovorna, provokativna i neprihvatljiva

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Retorika predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika je neodgovorna i provokativna te posljedično neprihvatljiva, osobito imajući na umu da Oružane snage BiH predstavljaju važan element stabilnosti, kohezije i sigurnosti države.

Rečeno je to Feni iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH uz napomenu i da Predsjedništvo BiH, koje je glavni komandant Oružanih snaga BiH kao i svi članovi Predsjedništva BiH, imaju pravnu odgovornost da osiguraju funkcioniranje Oružanih snaga BiH, a ne da ih na bilo koji način osporavaju.

- Odgovornost je Predsjedništva BiH je da podržava puno provođenje Zakona o odbrani BiH, koji jasno utvrđuje obaveze, nadležnosti i ponašanje članova Oružanih snaga BiH - stav je OHR-a.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je u nedjelju pripadnike Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju Dana tog puka obuku uniforme bivše Vojske Republike Srpske, a to je izazvalo burne reakcije u bh. javnosti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Vučić najavio "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" 5.i 6. svibnja

Zvizdić: Netačne izjave da otvaranje pregovora s EU znači zatvaranje OHR-a i odlazak stranih sudija

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!