Ekonomija     | 14.05.2019. 12:34 |

Štand BiH bio srce networking zone Godišnje skupštine EBRD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Glavni grad Bosne i Hercegovine  prethodne sedmice ugostio je oko 3.000 učesnika Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su se, kroz višednevni program, upoznavali o potencijalima Bosne i Hercegovine.

Tako su pozitivne vijesti o BiH stigle i do nekih od najvažnijih svjetskih medija. Jedinstvenost, raznovrsnost, bogatstvo kulture, ali i emocije ljudi koji ovdje žive ostavili su značajan utisak na goste koji su doputovali sa svih strana svijeta, a u sveukupnoj priči značajnu ulogu je odigrao štand zemlje domaćina, koji je pažnju svih prisutnih privlačio u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Štand je bio prva dodirna tačka svim prisutnim predstavnicima međunarodne poslovne zajednice, a postavljen je s ciljem dodatne interaktivne podrške promociji zemlje. Na ovaj način su potencijalni investitori imali priliku dobiti više informacija o svim potencijalima zemlje, strateškim industrijama i konkretnim projektima, čemu su doprinijele zajedničke snage FIPA-e i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Pored informativne, štand je imao i svoju kreativnu stranu, pa je tako predstavio prirodna bogatstava i ljepotu naše zemlje. Ističući se među svim drugim, privukao je i oduševio sve prolaznike, a ni predstavnici EBRD-a nisu ostali ravnodušni.

- Mislim da je ovaj štand pravi dokaz kreativnosti i originalnosti građana ove zemlje. Kada smo ga prvi put vidjeli, bili smo iznenađeni i zaintrigirani njegovom kompozicijom, linijama, bojama i simbolikom. Sama činjenica da su bili potrebni sati za njegovo sastavljanje govori koliko truda stoji iza njega, a mene, zaista, podsjeća na sve ljepote ove zemlje. Smatram da je to ona slika BiH koju želimo prenijeti svim prisutnima - izjavila je Stefania Galbiati Ball, šefica Protokola i Organizacionog odbora Godišnjeg skupštine pri kancelariji Generalnog sekretara EBRD-a.

Sasvim drugačiju prezentaciju zemlje upotpunila je i virtualna šetnja mostarskim ulicama, odnosno posjeta nekim od najpoznatijih lokacija ovog grada, koja je svim prisutnima bila dostupna kroz VR tehnologiju na samom štandu. Nešto hrabriji posjetioci su imali priliku okušati se i u poznatim skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

Bosna i Hercegovina može mnogo, što je dokazala kroz sve aspekte organizacije ovog velikog događaja, a sasvim sigurno će još dugo biti tema razgovora svjetske poslovne elite.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Forto na EBRD konferenciji u Marakešu: Ulažemo u moderan javni prijevoz i projekte uštede energije

Zvizdić i Šarović o konferenciji EBRD: Poslali smo najbolju sliku iz BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo