Bosna i Hercegovina     | 14.05.2019. 15:56 |

Horváth predao dužnost načelnika štaba EUFOR-a brigadnom generalu Szábi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Na svečanosti danas u bazi Butmir u Sarajevu brigadni general Gábor Horváth predao je dužnost načelnika štaba EUFOR-a brigadnom generalu Laszlu Szábi.

- Za mene je ovo bila fantastična misija istraživanja, ogromne količine iskustva, dosta posla i puno prijateljstva, vojničkog drugarstva i radosti u isto vrijeme - rekao je Horváth obraćajući se skupu. 

Komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer odao je priznanje brigadnom generalu Horváthu na dužnosti koju je obavljao tokom 13 mjeseci.

- Uloga načelnika štaba je da približi različite elemente i ljude i stvori sinergiju među osobljem Glavne komande. Brigadni general Horváth je to postigao putem svog vođstva, odlučnosti i osobnog primjera - rekao je Dorfer.

Novi načelnik štaba brigadni general Laszló Szábó je izjavio da se raduje radu u višenacionalnom okruženju, kao i kontinuiranom uspjehu operacije Althea.

- Čvrsto sam uvjeren da smo uz kolektivnu saradnju sposobni uspješno ispuniti svoje zadatke - reako je on, saopćeno je iz EUFOR-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Otvoren odjel fizikalne terapije u Staračkom domu Tomislavgrad

Bećirović pozvao EUFOR da dosljedno implementira Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo