Regija     | 15.05.2019. 08:36 |

Hrvatska: Una ponovno raste, Kupa i Korana u laganom opadanju

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 15. svibnja (FENA) - Vodostaj Une nakon kratkotrajne stagnacije ponovno je u porastu, a izvanredno stanje obrane od poplava proglašeno je noćas u Hrvatskoj Kostajnici. 

Iako su vodostaji rijeka u blagom padu, na terenu su i dalje sve službe i prate stanje. Nastavlja se intenzivan rad na kontroliranju boks-barijera. Pod vodom je i dalje dvadesetak prometnica, a voda se ispumpava iz oko dvadeset poplavljenih kuća.

 I dok je oko Karlovca stanje nešto bolje, Una i Sava opet rastu. U sedam sati jutros Una u Kostajnici narasla je na 462 cm. Sava u Jasenovcu u 7 sati iznosi 794 cm, 3 cm više nego u 6 sati, prenose hrvatski mediji.

 Prema raspoloživim hidrometeorološkim prognozama, u iduća tri dana posvuda se u kontinentalnoj Hrvatskoj očekuju manje količine oborina, od 15 do 30 mm, što bi trebalo dovesti do postupne stabilizacije, odnosno prestanka porasta vodostaja te od sutra i osjetnijeg opadanja vodostaja na najugroženijim područjima oko Karlovca i Hrvatske Kostajnice.

Nizvodno su vodostaji u porastu s tendencijom porasta, a najveći dotoci osim od Kupe i Une očekuju se od visokih rijeka iz BiH (naročito Vrbasa i Bosne). Vodostaji srednje i donje Save u domeni su srednje visokih i visokih voda, javlja hrvatski DHMZ.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo