Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 10:33 |

Poslanici Narodne skupštine RS-a o položaju starijih osoba

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15.maja (FENA) - Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu se nalazi preostalih sedam tačaka, nastavljena je danas u Banjoj Luci.

Poslanici razmatraju Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih osoba u RS-u za period do 2028. godine.

Bit će riječi o Nacrtu strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja, Izvještaju o radu i izvršenju Finansijskog plana - Budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu te Godišnjem izvještaju Ombudsmana za djecu za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine RS-a, s usvojenim dnevnim redom od 22 tačke, počela je 16. aprila, a nastavljena 23. aprila, kada su usvojeni nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima te javnom redu i miru.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo