Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 11:59 |

Nastavak projekta 'Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u BiH'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. svibnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i privremeni rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov u srijedu su u sklopu projekta ''Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini", potpisali Sporazum o sufinanciranju s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ-u.

Za provedbu projekta, koji se implementira već treću godinu, Vlada će osigurati 75.000 maraka, a UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu za oko 150 pacijenata u HNŽ-u i provesti programe preveniranja bolesti ovisnosti. Istaknuto je kako će suradnjom Vlade i UNDP-a biti ostvarene značajne uštede, odnosno nabava potrebnih lijekova, koja će na taj način bit 50 posto povoljnija.

Projekt koji se, osim u HNŽ, provodi u Sarajevskoj i Zeničko-dobojskoj županiji, a čiji je implementator Centar za preveniranje i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, nastavak je uspješnog desetogodišnjeg programa kojeg je financirao Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije.

- Potpisivanjem Sporazuma potvrđena je naša dobra suradnja i spremnost da i dalje zajednički radimo na provedbi projekta s ciljem smanjenja ovisnosti. Ovo je samo dio ukupnih aktivnosti koje realiziramo s UNDP-om - rekao je Herceg.

Privremeni rezidentni predstavnik Khoshmukhamedov izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Vladom i ukazao na spremnost za njezinim nastavkom.

Na potpisivanju Sporazuma nazočni su bili i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ dr. sc. Goran Opsenica, ravnatelj Centra za preveniranje i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar dr. Siniša Skočibušić i voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu Božena Kaltak.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta