Kultura     | 15.05.2019. 12:24 |

'Lova iz snova' u nedjelju u Fojnici

FENA Saopćenje

FOJNICA, 15. svibnja (FENA) - Gradsko kazalište mladih "Vitez" izvest će u nedjelju, 19. svibnja, u 19 sati u kino dvorani Fojnica predstavu "Lova iz snova", u sklopu kulturno-umjetničkog festivala "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019".

Kako se navodi u najavi, predstava gledatelje vodi u 'tunel' studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave "Hanibal podzemni" Hrista Bojčeva.

U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin. Asistent režije je Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević. Grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić, a na tehnici su Monika Maros i Sara Šantić.

Inače, "Proljeće" se ove godine održava u 15 općina županija Središnje Bosne i Zeničko-dobojske, a od ove godine po prvi puta i u Sarajevu, priopćili su organizatori.

U bogatom i sadržajnom festivalskom programu koji će trajati više od dva mjeseca organizatori su publici priredili brojne događaje iz kulture i umjetnosti: gostovanja HNK Mostar, GKM Vitez, promocije knjiga mladih autora, kreativne radionice iz tradicijske kulture i baštine.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo