Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 15:04 |

Unaprjeđena suradnja Filozofskog fakulteta i odgojno-obrazovnih ustanova HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. svibnja (FENA) – Na tematskoj sjednici o unaprjeđenju suradnje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i odgojno-obrazovnih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) definirani su zaključci koji se odnose na poboljšanje pedagoško-metodičke prakse u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Predstavljen je i program cjeloživotnog obrazovanja Filozofskog fakulteta - Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove, namijenjenog ravnateljima i onima koji to žele postati s ciljem osnaživanja kompetencija u procesu upravljanja i vođenja odgojno-obrazovne ustanove.

Drugi program Filozofskog fakulteta je Stručno usavršavanje u području arhiva, knjižnica i muzeja za djelatnike bez osnovnog stručnog, odnosno knjižničnog, arhivističkog i muzeološkog obrazovanja.

Natječaj i početak predavanja za navedene programe predviđen je za početak sljedeće akademske godine.

Sjednica je održana na inicijativu dekana Filozofskog fakulteta Ivice Musića, prodekana za nastavu Marka Odaka, koordinatora za pedagoško-metodičku praksu i druge oblike praktičnog rada Ivice Glibušića te dijela ravnatelja osnovnih i srednjih škola, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo