Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 18:23 |

Najmlađi Srebrenčani priredili manifestaciju „Proljeće u Srebrenici“

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 15. maja (FENA) - Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji s javnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama po petu godinu zaredom organizirala je manifestaciju "Proljeće u Srebrenici".

Mališani iz vrtića „Poletarac“, učenici "Prve osnovne škole Srebrenica“, djeca iz Udruženja "Leptir" i Emmausa iz Potočara, te djeca iz Kuće dobrih tonova iz Srebrenice i Kulturno-umjetničko društvo "Vaso Jovanović" izveli su bogat kulturni program uz recitacije, ples, igre.

Direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić kaže da je manifestacija "Proljeće u Srebrenici" već postala tradicionalna.

- Mi iz Kulturnog centra Srebrenica smo ponosni na ovu manifestaciju koju organizujemo zajedno sa školama, vrtićem, nevladinim organizacijama i KUD-om "Vaso Jovanović". Zadovoljni smo onim što smo pripremili za naše sugrađane, a pored recitacija, igrokaza, ritmike, ove godine smo nagradili najbolje za literalni rad. Ovo je još jedan pokazatelj da zajedno možemo puno toga da uradimo - kazala je Smajić.

Pred početak programa učesnici manifestacije prošetali su ulicama grada.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo