Stranačke aktivnosti     | 16.05.2019. 12:48 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje


Sabina Ćudić: Kladionice udaljiti od škola na minimalno sto metara

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma uputila je inicijativu za dopunu Zakona o igrama na sreću. Ukoliko njena inicijativa bude usvojena, minimalna, zakonski propisana udaljenost kladionica od osnovnih i srednjih škola te vjerskih objekata iznosit će sto metara.

“S obzirom na to da se u članu 59. Zakona o igrama na sreću definiše minimalna udaljenost kazina od škola i vjerskih objekata, ne vidim razlog zbog čega ista odredba ne treba da vrijedi za kladionice. Maloljetnim licima je jednako zabranjeno zaprimanje uplata i učestvovanje u svim igrama na sreću u kazinima, kladionicama i automat klubovima. Zašto onda ista pravila o udaljenosti od škola i vjerskih objekata ne bi vrijedila i za kladionice? Igre na sreću koje se organizuju u kladionicama najčešće počinju igrati maloljetne osobe, iako im član 5. ovog zakona to ne dozvoljava. Njihovo igranje počinje iz zabave i radoznalosti, nakon nastave ili za vrijeme velikog odmora, a nakon određenog vremena prelazi u ovisnost, na šta su nas upozorili i direktori osnovnih škola koje se već bore s ovim problemom”, navela je u obrazloženju svoje inicijative Ćudić.

PR odjel Naše stranke

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'