Bosna i Hercegovina     | 17.05.2019. 12:10 |

Akcija čišćenja i uređenja okoliša mjesnih zajednica Grada Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. svibnja (FENA) - U povodu obilježavanja 22. svibnja - Svjetskog dana biološke raznolikosti i 5. lipnja - Svjetskog dana zaštite okoliša, Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a u suradnji s Vladom HNŽ-a, Gradskom upravom Grada Mostara, županijskom Upravom za Civilnu zaštitu i vatrogastvo, Komunalnim poduzećima Grada Mostara i NVO sektorom u svibnju i lipnju provoditi će niz aktivnosti s ciljem povećanja svijesti kod djece, mladih i građana o očuvanju okoliša u toj županiji. 

Tim povodom iz navedenih institucija pozivaju djecu, roditelje, udruge i ostale građane mjesnih zajednica Grada Mostara da se 25. svibnja pridruže akciji čišćenja i uređenja svojih zajednica, kako bi se očistile okućnice oko zgrada i domova te uredili i obnovili parkovi i zelene površine i na taj način svojim sudjelovanjem doprinijeli očuvanju, unaprjeđenju i zaštiti okoliša. 

Fond će organizirati uređenje devastiranih područja, angažirati će potrebnu mehanizaciju za čišćenje i odvoz otpada te osigurati sitni inventar (vreće, rukavice, škare, grablje, lopate…itd) koji se može preuzeti u prostorijama mjesnih zajednica.

Tijekom trajanja akcije kamioni će obilaziti po kvartovima i odvoziti prikupljeno smeće, priopćio je Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta