Ekonomija     | 17.05.2019. 13:31 |

Prezentacija rezultata istraživanja o javnim nabavkama u ponedjeljak u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Već treću godinu, u kontinuitetu, tim monitora Fonda otvoreno društvo BiH (FODBiH), Transparency International BiH (TIBiH) i UG „Tender“ Banja Luka vrši monitoring aktuelnih postupka javnih nabavki u Bosni i Hercegovini, a javnost je u realnom vremenu informisana o svim nepravilnostima uočenim tokom monitoringa.

Isti tim je proveo i istraživanje među kompanijama koje su učestvovale kao ponuđači u procesima javnih nabavki, a prvi put će javnosti biti predstavljena iskustva direktnih učesnika u procesu javnih nabavki.

Prezentacija rezultata istraživanja kompanija koje učestvuju u javnim nabavkama, podataka o monitoringu konkretnih postupaka javnih nabavki u 2019, kao i objavljivanje najslikovitijih slučajeva kršenja Zakona o javnim nabavkama bit će održano u Sarajevu u ponedeljak, 20. maja.

Prema navodima spomenutog tima, rezultati istraživanja najočitije potvrđuju potrebu hitnog sankcionisanja odgovornih za raspolaganje javnim sredstvima, te kršenje Zakona o javnim nabavkama.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Istraživanje - Najjeftiniji grad na svijetu Damask, najskuplji Singapur i Cirih

Zdrava prehrana može spriječiti više od 75 posto slučajeva dijabetesa tipa 2

Istraživanje - Više od 70 posto građana EU vidi korist od članstva svoje zemlje u bloku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo