Bosna i Hercegovina     | 17.05.2019. 13:57 |

Ćulum: Najveći bezbjednosni izazov za RS aktuelna migrantska kriza

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 17. maja (FENA) - Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i svih drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja - rekao je danas direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum na "Rimskom forumu“ koji organizuje Policija Italije. 

On je učesnicima ovog skupa koji okuplja rukovodioce policija Italije i zemalja regiona poručio da policija tog bh. entiteta ima dobru saradnju s policijama u okruženju, kao i ostalih evropskih zemalja.

Naveo je da je najveći bezbjednosni izazov za RS aktuelna migrantska kriza, jer se "među migrantima u ilegalnim migracijama nalaze i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima i slično“, saopćeno je iz MUPRS-a.

Ćulum je tokom boravka u Rimu, sa šefovima policijskih agencija u BiH, imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma policije Italije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo