Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 10:42 |

U Varešu organiziran iftar za više od 500 osoba

FENA Saopćenje

VAREŠ, 28. maja (FENA) - U Varešu je sinoć upriličen veliki iftar na kojem je bilo prisutno više od 530 osoba. Iftar je organiziran u Centru za Kulturu-Vareš, a tom prilikom je priređen i prigodan ramazanski program.

Organizatori iftara bili su: Memur-Sen, sindikat iz Republike Turske koji je bio i sponzor iftara, Samostalni nezavisni sindikat BiH, Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica i BZK Preporod Vareš. Bio je ovo najveći iftar koji je do sada organiziran u Varešu.

Zahvaljujući odličnoj saradnji dva sindikata već drugu godinu zaredom u ramazanu se organizira iftar u BiH. Prošle godine iftar je organizovan u Foči, a ove godine bio je to Vareš, saopćeno je iz Asocijacije Mostovi prijateljstva.

Na iftaru su bili prisutni dva zamjenika predsjednika Memur-Sen sindikata Republike Turske Hasan Yalçin Yayla i Atila Olçum koji su stigli iz Ankare samo zbog organizacije iftara u Varešu.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici Samostalnog nezavisnog  sindikata BiH na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem, te načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević kao i fratar fra Mirko Majdandžić.

Veliki broj mladih je bio prisutan na iftaru, kao i predstavnika porodica šehida, demobiliziranih boraca, članova različitih udruženja, predstavnika političkih partija, općinskih vijećnika te predstavnici Islamske zajednice na čelu sa glavnim imamom.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Srebrenici organiziran iftar za oko stotinu djece

Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru organizirao tradicionalni iftar

Bećirović organizirao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'