Sport     | 28.05.2019. 18:23 |

FK Željezničar: Nastavit ćemo pravnu borbu, žalit ćemo se IO NSBiH i UEFA-i

FENA Saopćenje

 

 

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Fudbalski klub Željezničar nastavit će pravnu borbu i uputiti žalbu Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH a potom, ukoliko bude potrebe, i UEFA-i, u cilju zaštite interesa Kluba, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora kluba sa Grbavice, nakon što je dobio odluku Drugostepene komisije za licenciranje kojom je odbijena žalba Željezničara za neizdavanje licence za nastup u evropskim takmičenjima.

Ističu da ovo ne isključuje tužbe prema odgovornim osobama u NSBiH u dosadašnjem procesu.

Na narednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja će biti održana 15. juna, Upravni odbor prezentovat će članovima Skupštine izvještaj o radu za period od 1. januara te ponuditi mandate na raspolaganje, saopćeno je iz Željezničara.

- Fudbalski klub Željezničar posebno izražava zabrinutost u postupanju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je bez zvanične obavijesti Drugostepene komisije u procesu licenciranja već dan ranije obavijestio buduće potencijalne klubove o njihovom nastupu što stavlja dodatnu mrlju na Odluku i način kako se postupalo. Na kraju, postoje identični slučajevi gdje je UEFA donosila odluke u korist klubova poput Željezničara čak i ako se desilo kašnjenje od nekoliko dana, ukoliko bi se i tako gledalo, jer se gledalo postupanje u dobroj namjeri i pomenuto dugovanje je u potpunosti izmireno - navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

Zenica oblijepljena plakatima sa slikama nepoželjnih čelnika NSBiH i A reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo