FENA biznis     | 29.05.2019. 14:03 |

Vrijeme je za pozitivnu energiju!

FENA Saopćenje

Iskoristite priliku i učinite vaš dom energetski efikasnim uz povrat investicije do 20%

Sarajevo, 29. maj 2019.  – Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa akcijskom ponudom kredita za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava, kojom se može ostvariti poticajni bonus do 20% uz rok otplate do 20 godina i jedinstvenu kamatnu stopu od 4,99%.

"Apliciranje za ovu liniju kredita je jednostavno, klijent treba samo donijeti predračun za proizvod, koji ispunjava tehnološke 'zelene' kriterije, a mi, kada provjerimo da je ta tehnologija odobrena, počnemo sa procesom odobrenja kredita. Sada je idealno vrijeme da građani utople svoj dom za zimu, ali i da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova ugradnjom visokokvalitetnih materijala ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti. Maksimalan iznos kredita je 50,000 EUR, uz fiksnu kamatu stopu od 4,99% i maksimalan poticajni bonus u iznosu do 20%. Na primjer, ako ugrađujete nove prozore u iznosu od 3.000 KM, ostvarujete bespovratni gotovinski bonus u iznosu od 450 KM“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Segmenta upravljanja  prodajom Sparkasse Bank dd BiH.

Ugradnja novih energetski efikasnih prozora i vrata, rekonstrukcija krova ili ugradnja novih toplinskih peći ili rasvjetnih uređaja ima višestruki povoljan učinak na domaćinstva, koja ovim putem ne samo da štede sredstva usljed smanjenja troškova za energente, nego i povećavaju vrijednost nekretnine. Sredstva koja se vraćaju kroz finansijski podsticaj nemaju unaprijed definisanu namjenu i mogu se koristiti za ostale potrebe domaćinstva. Spisak odgovarajućih proizvoda zainteresirani klijenti mogu pronaći na stranici: http://technology-ba.ebrdgeff.com/bih_bos/

Ova linija kredita za fizička lica se plasira u okviru Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF), koji je obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), usmjerenih na poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava.

 

Kontakt informacije:

Direkcija za marketing,
komunikacije i kvalitet usluge

Sparkasse Bank dd, 71000 Sarajevo,
Zmaja od Bosne 7;

Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

 

Zi Public Relations Consultancy

Obala Maka Dizdara 8
71000 Sarajevo B&H

+387 61 200-159
+387 33 263 505

 www.zipr.ba   

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Organizovano umrežavanje austrijskih i bh. turističkih agencija

Osiguranje na dlanu: Kupovina Vienna osiguranja putem Sparkasse SIMPL mBankinga

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom