Najave     | 30.05.2019. 10:16 |

Općina Centar sa Institutom 'Kult' finansira pokretanje biznisa za mlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Instituta za razvoj mladih "Kult" Jasmin Bešić sutra će potpisati ugovore sa četiri mlada aplikanta koji su dobili finansijska sredstva za osnivanje sopstvenog biznisa nakon provedene procedure javnog poziva i evaluacije biznis planova.

Naime, Institut za razvoj mladih "Kult" uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH u okviru projekta "Preduzetnički fond za mlade" izdvojio je ukupno 200.000 KM za implementaciju projekta u osam lokalnih zajednica, a jednak iznos izdvojile su i jedinice lokalne samouprave, među kojima je i Općina Centar.

Pravo učešća na javnom pozivu imali su nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi, a uslov je bio i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 60.000 KM, i to i Općina Centar i Institut za razvoj mladih "Kult" po 30.000 maraka, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta