Sport     | 30.05.2019. 12:01 |

Ljevnaić razočaran odgađanjem Evropa kupa u alpskom skijanju na Jahorini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina posjetio je FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj.

Cilj posjete je održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine.
 
Na sastancima u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, predstavnici OC Jahorina informisani su da je kandidatura za Evropa kup u alpskom skijanju na Jahorini odgođena za još jednu godinu.

Razlog odgađanja takmičenja, koje je od velikog značaja kako za Jahorinu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, je propust u mjerenju vremena tokom EYOF-a što je bila odgovornost Skijaškog saveza BiH.
 
Ljevnaić je razočaran zbog odgađanja Evropa kupa za još jednu godinu, te je kazao da ulažu velike napore da svijetu prikažu potencijale Jahorine, i da je dobila najveće ocjene za pripremu borilišta za EYOF.

- Smatram da zbog odgovornosti Skijaškog saveza BiH u ovom slučaju zaista gubimo mnogo. Zbog slabe obaviještenosti i loše saradnje sa Savezom BiH u vezi sa dešavanjima na Jahorini samo mogu da izrazim žaljenje i ništa drugo – rekao je Ljevnaić.

Dodao je da će i dalje raditi na promociji Jahorine na najbolji mogući način kako bi opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske, saopćeno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

OC Jahorina priprema spektakl uz koncert Gibonnija

Još jedna humanitarna trka na Jahorini protekla izuzetno uspješno

OC 'Jahorina' - Poziv na događaj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'