Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 15:43 |

Usvojeni Program rada Vlade BPK i Ciljevi i politika BPK Goražde za 2019.

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 30. maja (FENA) - Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj redovnoj sjednici usvojila je svoj Program rada, kao i Ciljeve i politiku BPK-a Goražde za 2019.godinu, koji su proslijeđeni Skupštini na davanje saglasnosti.

Uzimajući u obzir činjenicu kontinuiranog toka društvenih procesa, širi kontekst strateškog planiranja i postojećih važećih strateških dokumenata, razvoj privredne proizvodnje, zapošljavanje, postizanje fiskalne stabilnosti, unapređenje rada javne uprave Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imat će prioritet u djelovanju Vlade, istaknuto je tom prilikom.

Vlada nije imala primjedbi na Izvještaj o radu JP RTV BPK-a Goražde d.o.o. za period 01.01. do 31.12.2018.godine i Godišnji obračun, koji su takođe proslijeđeni u skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, Vlada je utvrdila visinu dječijeg dodatka na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za ovu godinu.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dobila je saglasnost za zaključivanje Aneksa III Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos MHE "Vražalice“ na rijeci Prači u Općini Pale u Federaciji BiH sa privrednim društvom "Elegija“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je saglasnost Vlade za nabavku kompjuterske opreme, a Osnovna škola "Husein ef. Đozo“ i Osnovna muzička škola "Avdo Smailović“ za pokretanje procedure izvođenja radova na zamjeni vanjske, drvene stolarije na fiskulturnoj, odnosno koncertnoj sali.

Usvojena je takođe i Odluka o davanju saglasnosti GPD "Drina“ d.d. Goražde da može pristupiti daljoj prodaji u cilju realizacije Projekta o izgradnji stambeno-poslovnih objekata "Lamela-H3“ i "Lamela-H4“ u Goraždu.

Vlada je odobrila redovne novčane tranše za Projekt poboljšanja statusa boračkih populacija i rad boračkih udruženja za april, kao i za sufinansiranje obilježavanja godišnjice pogibije Hasana Turčala Brzog i saboraca.

Novčana sredstva za podršku ramazanskih aktivnosti odobrena su i Izvršnom odboru Medžlisa Islamske zajednice Goražde.

Na prijedlog Ministarstva za finansije, Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za plaću i naknade za topli obrok budžetskim korisnicima za maj ove godine.

U Odbor za praćenje realizacije Projekta cestovnog povezivanja Goražde-Hranjen-Hrenovica, umjesto bivšeg premijera, imenovana je aktuelna premijerka Aida Obuća. Istovremeno, Vlada je zatražila inteziviranje rada ovog odbora, odnosno zakazivanje njegove sjednice, kako bi se upoznala s trenutnim aktivnostima na ovom projektu.

Na kraju današnje sjednice, Vlada je 4. i 5. juni, prvi i drugi dan Ramazanskog bajrama, proglasila kao neradne dane.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta