Bosna i Hercegovina     | 02.06.2019. 19:27 |

Dodik: SNSD-ovi kadrovi se ne povlače s nivoa BiH

FENA Dušica Stanojević

BIJELJINA, 2.juna (FENA) - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik negirao je određene tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na nivou Bosne i Hercegovine.

Kaže da SNSD ostaje na nivou BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim periodima, kada su, kako dodaje, napuštana mjesta, a "utrčavali neki drugi koji su nanijeli još veću štetu“.

Tvrdi da bi BiH, kako navodi, možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može, jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba.

Najavio je da će, po povratku iz Rusije, gdje će na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarati o gasifikaciji RS, biti održan sastanak s političkim liderima vladajuće koalicije u RS.

Nakon stranačkog skupa SNSD-a u Bijeljni, Dodik je u izjavi novinarima rekao da su svjesni da u BiH žive i drugi narodi i da sa njima mora da pronađe određeni modus, ali on nikako ne smije biti na štetu Srba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom