Bosna i Hercegovina     | 03.06.2019. 14:24 |

MUPRS - Kod 11 uhapšenih u akciji 'Klub' pronađena droga

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3.juna (FENA) – Protiv 11 osoba uhapšenih danas u akciji kodnog naziva „Klub“, usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i navođenjem na prostituciju, bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Izvještajem će biti obuhvaćen i S.N. koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Doboju.

-Tokom provođenja akcije pronađena je i zaplijenjena određena količnina opojne droge marihuane, spida, kao i oprema za pripremanje i konzumiranje nakotičkih sredstava i mobilni telefoni – saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nezvanično, uhapšeni su Srđan Boškov, Mirko Salamić, Lea Dokmanović, Nail Kapo, Medina Kapo, Amer Isaković, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Dijana Babić, Marinko Marjanović i Dragan Јelača.

U okviru ovih aktivnosti danas su izvršeni pretresi na više lokacija.

Akciju provode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

Uhapšen S. A. zbog 15 teških krađa na području Tuzle i Srebrenika

Rusija uhapsila državljana Južne Koreje zbog špijunaže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo