Bosna i Hercegovina     | 04.06.2019. 08:56 |

Kemal ef. Tokmić: Podijelimo radost Bajrama s rodbinom, prijateljima i komšijama

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. juna (FENA) - Brojni muslimani s područja Medžlisa IZ Bugojno prisustvovali su centralnoj svečanosti klanjanja bajram-namaza, koja je održana u džamiji i kulturnom centru princeze Dževhere u tom gradu.

Klanjanje bajram-namaza predvodio je glavni imam u Bugojnu Kemal ef. Tokmić, a svečano je bilo i u svim drugim bugojanskim džamijama.

On je pozvao vjernike da „radost bajramskih dana podijele sa svim dragim osobama s kojima imaju kontakt, bez obzira na to da li su blizu ili daleko od njih, kako bi svi osjetili blagodati koje ovaj blagdan donosi“.

-Bajram je dan kada Uzvišeni Allah dž.š. svojim iskrenim i odanim robovima daje nagradu za ibadete, koje su učinili u mjesecu ramazanu. U tradiciji islama i muslimana je da bajramsku radost dijelimo s nama dragim osobama, komšijama, rodbinom i prijateljima - kazao je.

Čestitao je muslimanima praznik riječima:“Bajram Šerif Mubarek Olsun“, i pozvao ih da obilaskom mezarluka sutra, drugog dana Bajrama, obilježe Dan šehida.

-Pozivam vas da izađemo na mezarja i uputimo dovu Allahu dž.š. da primi žrtvu naših šehida i da im podari lijepi džennet, da očuva ono za što su oni dali svoje živote, i da naša domovima Bosna i Hercegovina bude suverena i slobodna - kazao je.

Počast šehidima bit će odata na Centralnom šehidskom mezarju u gradu, te na mezarjima u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu