Bosna i Hercegovina     | 10.06.2019. 11:00 |

Vodostaj Save u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati bio je 199,55 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.), u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za dva cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,20 m3/s, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Vodostaj Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton izmjeren u 07:00 sati, na vodomjernim stanicama u Bosanskom  Brodu u iznosio je 492 cm (pripremno stanje), jučer 547 cm, u Bosanskom Šamacu 361 cm (pripremno stanje), jučer 415 cm i Orašju 630 cm (pripremno stanje), jučer 676 cm.

U potrazi za nestalim osobrama Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima - dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je FUCZ-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Kadribegović: Mine predstavljaju opasnost i nakon skoro 30 godina od završetka rata

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana