Stranačke aktivnosti     | 12.06.2019. 12:43 |

Saopćenje KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor SDA Sarajevo sa gnušanjem odbacuje neistine da iza poskupljenja plina u Kantonu Sarajevo stoje Vlada FBiH i SDA.

To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira kako bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u KS, gdje su u vlasti.

Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB), koji je objasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog gasa na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za «kažnjavanjem» Kantona Sarajevo što javnosti podvaljuju iz SDP-a.

SDP da ima imalo časti ne bi ni pričao o cijenama plina, jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj historiji. 

Podsjećamo da je u mandatu 2010-2014. cijena plina dosezala čak i do 820 KM/1000 sm3 što nikada ni prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno.

U periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a. Zaključak je da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić «brane».

Kada je riječ o «kažnjavanju», najveća kazna građanima je Damir Mašić. Bez ikakvog izbornog legitimiteta, kao izborni gubitnik, pretenduje da odlučuje o njihovoj sudbini i licemjerno,  sa sunčanim naočalama koje koštaju par prosječnih plaća, «brine» o standardu građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu