Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 14:48 |

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma - Prezentirane aktivnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Glavna tužiteljica Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, na kojem su sudjelovali predstavnici tužiteljskih, policijskih i sigurnosnih institucija s razine BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Na sastanku su također sudjelovali dužnosnici poreznih institucija, te Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH.

Prezentirane su aktivnosti koje agencije za provođenje zakona realiziraju u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorističkih aktivnosti. Također, na sastanku su predstavnici institucija BiH, govorili o potrebnim mjerama u narednom periodu koje se odnose na procesuiranje povratnika sa stranih ratišta, čiji dolazak u BiH se očekuje u narednim mjesecima.

Na sastanku je razgovarano i o potencijalnim opasnostima od terorizma, koje mogu biti povezane sa prilivom ilegalnih migranata u BiH.

Udarna grupa za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojom predsjedava glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, sastaje se periodično, kako bi dužnosnici svih agencija za provođenje zakona, imali priliku analizirati situaciju u ovoj oblasti te planirati i koordinirati zajedničke aktivnosti, koje će dovesti do smanjenja opasnosti od terorizma te jačanje vladavine prava i sigurnosti u BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Kremlj kaže da nijedna zemlja nije imuna na terorizam

Tajani: Nema dokaza koji povezuju Ukrajinu s terorističkim napadom u Moskvi

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!