Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 12:17 |

SDA: SNSD-e svjesno blokira imenovanje bh. delegacije u Vijeće Evrope

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da bh. institucije dovede u blokadu, ističe se u saopćenju SDA. 

Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, naglašavaju, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope. 

- Odluka SNSD-a da blokiranjem rada PS BiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju bh. delegaciju u Vijeće Evrope, do 24. juna kada je posljednji rok, predstavlja izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je zarad vlastitih destruktivnih politika spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled. 

Ukoliko nastave s politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode - navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDABiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'