Kultura     | 20.06.2019. 15:56 |

Gost Omladinskog Film Festivala njemački glumac Damian Hardung

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Specijalni gost 11. Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo bit će tinejdžerska zvijezda Netflixovih orginala, mladi njemački glumac Damian Hardung, saopćeno je iz OFF-a.

Povod njegovog dolaska u Sarajevo je regionalna premijera filma Felixa Bindera "Red Bracelets: The Begining", u kojem Hardung tumači glavnu ulogu. Ovaj film će se na OFF-u emitovati 9. septembra u sklopu OFF Open Air Cinema Midtown (Igralište OŠ "Safvet-beg Bašagić").

Na ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a Hardungu će biti uručen zlatni prsten festivala za najbolju glumačku interpetaciju u Netflixovoj seriji "How to sell drugs online" i za sjajna glumačka dostignuća u 2018. godini u seriji "Red Band Society" i filmu "The Name of the Rose".

Hardung je rođen u Kölnu 1998. godine. Kao četrnaestogodišnjak dobio je stipendiju jedne njujorške privatne škole, kao izrazito talentovan i svestran dječak. Bavio se nogometom, a veoma rano je pokazao i afinitet za glumu. Najpoznatiji je po Vox-ovoj seriji "Red Band Society". Od 2018. godine često se može vidjeti i u serijama Netflix produkcije, od kada postaje jedan od omiljenih mladih evropskih glumaca.

Dobitnik je Nagrade Asocijacije njemačkih glumaca za najbolju mušku ulogu kao dio glumačkog ansambla u seriji "The Red Band Society" (Roten Bänder).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren 12. Omladinski Film Festival Sarajevo

OFF od 24. do 29. jula, 40 filmova i više od 80 internacionalnih gostiju

'Anniversary' najbolji film 11. Omladinskog Film Festivala

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana