Kultura     | 27.06.2019. 08:59 |

TKT - Večeras 'Izmislionica u selu Pričevac', sinoć 'Bosanska kraljica'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Teatar kabare Tuzla (TKT) najavio je za večeras, na Trgu Slobode kod Fontane, predstavu za djecu "Izmislionica u selu Pričevac" autora Šime Ešića.

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i izdavačke kuće 'Bosanska riječ'. Igraju Damir Altumbabić, Marija Novaković, Ermin Avdić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Samed Alić.

Režiju potpisuje Damir Altumbabić, producent je Vlado Kerošević, za scenografiju i kostim zadužen je Suad Avdagić. Muziku je uradio Dragan Divjak, tekst songova Zehra A. Islamović, dizajn plakata Damir Pirić, crtež na plakatu Elma Fazlić, koreografija je kolektivna, a za svjetlo je zadužen Nermin Brković.  

Reditelj je pozvao djecu u svijet mašte, 'u svijet naše i vaše 'Izmislionice'.'

- Čudna bajka desila se, draga djeco, u jednom čudnom selu po imenu Pričevac. U tom selu ima jedno mjesto, to je mjesto mašte, fantazije, mjesto lijepih snova, a zove se 'Izmislionica' - naglasio je.

Predstava za djecu 'Izmislionica u selu Pričevac' bit će izvedena večeras s početkom u 19.30 sati, u okviru manifestacije 'Ljeto u Tuzli'.

Teatar kabare Tuzla navodi i to da je sinoć, na sceni Kulturnog centra Bihać u okviru 21. Festivala scenskih umjetnosti, izvedena predstava 'Bosanska kraljica' autorice Marice Petrović, u režiji Vlade Keroševića.

- Ulogu Katarine Kosače ostvaruje glumica Ivana Milosavljević, a za tehničku podršku pobrinuo se Nermin Brković. Predstava je bila sudionik manifestacije 'Bihaćko ljeto', gdje je ujedno doživjela i 34. uprizorenje – ističu iz Teatara Kabare Tuzla.         

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večeras na sceni Teatra kabare Tuzla Münchhausen

Predstavom 'Gospođica Julija' otvoren TKT Festival

Festival Teatra kabare Tuzla otvara predstava 'Gospođica Julija'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo