FENA biznis     | 28.06.2019. 12:47 |

EMEA Finance - Raiffeisen je najbolja banka u BiH

FENA Saopćenje

 

Ukupno 26 nagrada za RBI grupaciju na „Europe Banking Awards” EMEA Finance-a

 „Ova nagrada je potvrda naše misije u skladu s kojom pomjeramo granice u bankarstvu kroz kontinuirani razvoj i unapređenje. Pored odličnih poslovnih rezultata koje smo ostvarili na ovom tržištu u prethodnoj godini, u izazovnom vremenu digitalizacije, klijenti ostaju u središtu naših aktivnosti, pokušavamo naći najbolja moguća rješenja kako bi im olakšali poslovanje sa bankom. Kroz inovacije koje uvodimo želimo omogućiti distribuciju naših usluga na efikasan način. Tako odgovaramo na zahtjeve velikog broja klijenata koji koriste naše digitalne kanale. Lojalnost naših klijenata nam govori da oni prepoznaju naš trud, a posebno me raduje što ga je prepoznao i renomirani magazine EMEA Finance“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te istakao svoje zadovoljstvo što je Raiffeisen banka u BiH, zajedno sa ostalim članicama, doprinijela ostvarenju i izuzetno dobrih rezultata RBI grupacije u protekloj godini.  

Raiffiesen Bank International (RBI) grupaciji je u okviru programa EMEA Finance-a “Europe Banking Awards 2018” dodijeljeno nevjerovatnih 26 nagrada. Ugledni finansijski magazin je RBI proglasio najboljom bankom u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE) te Zajednici nezavisnih država (ZND), a nagrađene su i sve mrežne banke u Srednjoj i Istočnoj Evropi. 

“RBI je najbolja banka po izboru EMEA Financea u SIE i ZND. Banka je energično ostvarila najbolje rezultate u svojoj istoriji u 2018. godini”, izjavio je Christopher Moore, izdavač i generalni direktor EMEA Finance magazina. “Posebno je impresivan način na koji banka posluje, pri čemu svaka mrežna banka zasebno inovira u skladu sa lokalnim okruženjem, formulišući i implementirajući strategije prilagođene lokalnom tržištu, istovremeno koristeći najbolje prakse cijele mreže. Čini se da banka može primijeniti jedinstvenu praksu u ključnim područjima na nivou zemlje, a da pri tome ne stane na put kreativnosti i inovacijama”. 

EMEA Finance je jedini periodični magazin koji izvještava isključivo o finansijskim događajima i uspjesima koje je inicirala i na koje utječe međunarodna finansijska industrija u EMEA regionu. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo