Stranačke aktivnosti     | 01.07.2019. 16:42 |

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

FENA Saopćenje

Opozicioni klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) je uputio inicijativu prema Vladi KS, s ciljem brisanja stavke iz Budžeta KS od 200.000 KM za fiktivno Udruženje građana "Institut za kulturu i umjetnost" kojeg su sami osmislili.

Dužni smo javnost upoznati da je SDP-ova zastupnica Segmedina Srna Bajramović na 36. sjednici Skupštine održanoj 20.12.2017. godine javno pitala vladu i SDA-ovog premijera o kakvom institutu se radi, gdje mu je lokacija, ko je direktor i kakva mu je svrha?

Očigledno je da je SDA osmislila Institut kao još jednu u nizu prevara koju su isto tako brzo “zaboravili”, jer im on očigledno nije ni bio bitan nego novac koji su preko njega planirali izvući.

Posebno su sada licemjerni pokušaji SDA da prikrije vlastitu kriminalnu namjeru, kroz navodna objašnjenja da je laž kako je ovo udruženje naslijeđeno od njihove vlade.

Umjesto što potcjenjuju pamet građana i javnosti svojim svakodnevnim nesuvislim saopštenjima, tražimo od SDA da se bar ne svadja sa zdravim razumom i dokazima koji se mogu provjeriti u stenogramu sa 36. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopštenje KO SDP BiH Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!