Bosna i Hercegovina     | 03.07.2019. 13:22 |

Dodik predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu čestitao Dan nezavisnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu u povodu Dana nezavisnosti.

- Vama i građanima Sjedinjenih Američkih Država upućujem iskrene čestitke u povodu nacionalnog praznika - Dana nezavisnosti. Donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije,  od velikog je značaja ne samo za Sjedinjene Američke Države, već i za sve narode, koji poštuju trajne civilizacijske vrijednosti kao što su sloboda, jednakost, pravo na život i demokratski poredak - stoji u čestitki.

Dodik ističe da želi graditi iskrene odnose s SAD-om.

- Želim da Vam prenesem i moju želju kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da gradimo iskrene odnose sa SAD-om, poštujući Vas i Vašu politiku da se ne miješate u unutrašnje stvari drugih zemalja i da podržavate  doktrinu patriotizma u cijelom svijetu, čime pokazujete svoju opredijeljenost i podršku slobodnom izražavanju volje svih građana - navodi predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodaje da je uvjeren da će SAD i BiH nastaviti da razvijaju saradnju i odnose koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području Zapadnog Balkana.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu